Fotoperasjoner

Hvilke typer inngrep utføres på Oslofjordklinikken Vest?

  • Hallux valgus

Hallux valgus er betegnelse på en feilstilling i stortåen, der tåen legger seg unormalt utover/mot de andre tærne. Dette kan gi smerter ved belastning og trykk mot stortåknoken. Feilstillingen kan rettes opp ved hjelp av operasjon. Det finnes ulike operasjonsmetoder, men den vanligste metoden innebærer at stortåen forkortes noen millimeter.

Etter inngrepet

Etter inngrepet er det vanlig å benytte en Podalux gåklakke/spesialsko i 6 uker. Man kan belaste noe på foten i denne perioden. Etter 6 uker kan man begynne å trene opp bevegelighet og gangfunksjon. Det kan ta inntil 3 måneder etter operasjonen før man går uten ubehag.

Komplikasjoner

Det kan skje at stillingen i tåen ikke holder seg, samt at beinet ikke gror sammen igjen som tilsiktet. Dette vil i så fall kunne medføre at en ny operasjon må gjennomføres. Infeksjon eller andre komplikasjoner er svært uvanlig.

  • Hammertå

Hammertå og andre tå-deformiteter kan korrigeres ved et mindre inngrep, som ofte innebærer fjerning av beinvev, avstiving av ledd eller annet. Slike inngrep gjøres vanligvis i lokalanestesi.

  • Mortons metatarsalgi

Mortons metatarsalgi er en tilstand der en nerveknute i forfoten kommer i klem mellom forfotsknoklene, ofte som ledd i en situasjon der fotens tverrbue er nedsunket (tverrplattfot). Dette kan gi smerter og følelse av å ha en stein i skoen, samt utstråling i tærne, vanligst 3. og 4. tå. Behandlingen her kan være tilpasning av fotsenger, eventuelt en operasjon der nerveknuten fjernes. Dette er effektivt for smertene, men det vil kunne oppstå en nummenhet i tærne etterpå. Dette er vanligvis ikke spesielt merkbart.

Etter inngrepet

Etter inngrepet er det vanligvis ingen spesielle restriksjoner utover det å holde såret rent og tørt til stingene er fjernet etter cirka 2 uker. Effekten av inngrepet merkes etter 2-4 uker når smertene og ømheten i sårområdet gir seg.

 

 

Time hos ortoped

Fra kr. 1.810,-

Les mer
Konsultasjon hos ortoped Kr. 1 810,-
Kontrolltime hos ortoped Kr. 1 430,-
Oppfølgingstime inkl. steroidinjeksjon (<2 mnd. siden siste injeksjon) Kr. 2535,-
Ortopedisk steroid-/kortisoninjeksjon Kr. 2920,-
Ultralydveiledet injeksjon Kr. 2920,-

Kontakt oss

Sentralbord: 51 31 20 00

Vakttelefon: 94 82 20 32

(Gjelder operasjonspasienter kveld/natt/helligdager/helg)

For timebestilling, spørsmål eller andre henvendelser kontakt oss på telefon 51 31 20 00 mellom kl. 08.00-16.00 (mandag-fredag).

Etter kl.16.00 på hverdager samt lørdag og søndag, vennligst benytt kontaktskjema, så kontakter vi deg på telefon mellom kl. 08.00-16.00 påfølgende virkedag.

Send oss en uforpliktende henvendelse

Kontakt oss