Albueoperasjoner

Her kan du lese om to av de vanligste inngrep i albuen som utføres i lokalbedøvelse av vår ortoped Odd Arve Lien på Oslofjordklinikken Vest.

Hvilke typer inngrep utføres på Oslofjordklinikken Vest?

Tennisalbue (epikondylitt)

Tennisalbue/epikondylitt i albuen er en type belastningsskade som gir smerter og funksjonsnedsettelse i albue og underarm/hånd. Behandlingen er i første omgang konservativ, med modifikasjon av aktivitet, fysioterapi, lokalbehandling og eventuelt medikamenter/kortisonsprøyte. Dersom plagene vedvarer over lang tid, uten effekt av konservativ behandling, kan operasjon vurderes.

Operasjon for tennisalbue går ut på at syk/skadet del av seneutspringet til en av underarmens muskler (musculus extensor carpi radialis brevis) fjernes. Inngrepet kan gjøres i lokalbedøvelse og er effektivt hos cirka 80 prosent av pasientene. Det er ingen spesielle restriksjoner i tiden etter operasjonen – dog bør man unngå tyngre bruk av armen i 2-3 måneder.

 

Nervus ulnaris-entrapment

Nervus ulnaris-entrapment i albue er betegnelsen på at en av nervene som passerer på innsiden av albuen kommer i klem. Dette kan gi smerter og nummenhet i underarm, 4. og 5. finger. I enkelte tilfeller kan operativ behandling bli aktuelt, og dette gjøres ved at kanalen som nerven går i, åpnes. Inngrepet gjøres i lokalanestesi.

 

 

Time hos ortoped

Fra kr. 1.730,-

Les mer

Konsultasjon hos ortoped: Kr. 1.730,-

Kontrolltime hos ortoped: Kr. 1.365,-

Oppfølgnignstime inkl. steroidinjeksjon (<2 mnd. siden siste injeksjon) Kr. 2.415,-

Ortopedisk steroid-/kortisoninjeksjon: Kr. 2.780,-

Injeksjon Durolane: Kr. 8.500,-

Ultralydveiledet injeksjon: Kr. 2.780,-

Kontakt oss

Sentralbord: 51 31 20 00

Vakttelefon: 94 82 20 32

(Gjelder operasjonspasienter kveld/natt/helligdager/helg)

For timebestilling, spørsmål eller andre henvendelser kontakt oss på telefon 51 31 20 00 mellom kl. 08.00-16.00 (mandag-fredag).

Etter kl.16.00 på hverdager samt lørdag og søndag, vennligst benytt kontaktskjema, så kontakter vi deg på telefon mellom kl. 08.00-16.00 påfølgende virkedag.

Send oss en uforpliktende henvendelse

Kontakt oss