Hofteprotese

Ortoped Hans Fredrik Hannisdal har lang  erfaring med hofteprotesekirurgi:

Hvem er det som kan ha nytte av en hofteprotese?

Hofteprotese opereres ved påvist artrose (slitasje) i hofteleddet, med smerter i lysken. Smertene kan også vise seg på fremsiden nedover låret. Artrose og smerter fører ofte til stivhet og redusert bevegelse i hoften, samt redusert fysisk aktivitet.

Hva gjøres under operasjonen?

Ved operasjonen skiftes hele leddet ut og erstattes med protesedeler av metall / titan og et sterkt plastmateriale. Operasjonen varer vanligvis ca 1 time, og pasienten overnatter til neste dag.  Man blir tatt godt vare på, av både legespesialist og sykepleier, hele døgnet. Ved Oslofjordklinikken i Sandnes utføres denne operasjonen med fremre tilgang.

 Hva innebærer det?

Det betyr at det åpnes inn til hofteleddet på fremsiden av hoften. Dette er en stadig mer populær og etterspurt metode, også på folkemunne kalt mini-tilgang/«kikkhulls-tilgang»/sportshofte.

Hva er fordelen med denne tilgangen?

Fordelen er at det ikke skjæres over muskulatur, som må syes tilbake på slutten av operasjonen, men man finner vei inn til hofteleddet mellom 2 muskler. Pasientene kommer seg raskt tilbake på beina og har lite smerter. Noen ønsker faktisk å reise hjem samme dag som operasjonen!

Dr Hannisdal  har 12 års erfaring med denne metoden og det benyttes  topp moderne utstyr og proteser som er godt dokumentert.

 Hvordan er tiden etter operasjonen?

 Som sagt så er man raskt på beina, og de fleste har relativt lite smerter. Vi anbefaler krykker i starten men mange kan gå uten krykker allerede etter 1-2 uker. Så er det gradvis økende aktivitet. Det er heller ingen strenge restriksjoner på bevegelser i hofteleddet men alle pasientene får skriftlig og muntlig veiledning både før og etter inngrepet.

 Kan det skje komplikasjoner?

 Som ved all kirurgi kan komplikasjoner oppstå men det er relativt sjeldent. Infeksjonsrisikoen ligger f eks på under 1 %. Under operasjonen og i tiden etterpå gis forebyggende behandling mot infeksjon og blodpropp.

Har man hofteprotesen livet ut?

Noen ganger må en hofteprotese skiftes ut, men de fleste kan regne med at den sitter livet ut ja.

Time hos ortoped

Fra kr. 1.810,-

Les mer
Konsultasjon hos ortoped Kr. 1 810,-
Kontrolltime hos ortoped Kr. 1 430,-
Oppfølgingstime inkl. steroidinjeksjon (<2 mnd. siden siste injeksjon) Kr. 2535,-
Ortopedisk steroid-/kortisoninjeksjon Kr. 2920,-
Ultralydveiledet injeksjon Kr. 2920,-

Kontakt oss

Sentralbord: 51 31 20 00

Vakttelefon: 94 82 20 32

(Gjelder operasjonspasienter kveld/natt/helligdager/helg)

For timebestilling, spørsmål eller andre henvendelser kontakt oss på telefon 51 31 20 00 mellom kl. 08.00-16.00 (mandag-fredag).

Etter kl.16.00 på hverdager samt lørdag og søndag, vennligst benytt kontaktskjema, så kontakter vi deg på telefon mellom kl. 08.00-16.00 påfølgende virkedag.

Send oss en uforpliktende henvendelse.

OBS: ikke send sensitiv informasjon!

Kontakt oss